MATH SOLVE

4 months ago

Q:
# Aslina was paid $2 for every bracelet she sold. For every 10 bracelets sold, she was given a bonus of $5. How many bracelets did she sell if she received $189?

Accepted Solution

A:

Answer:Step-by-step explanation:Let the total number of bracelets sold be xShe gets 2 dollars for every bracelet sold. That means her earnings are at least 2*x,Every 10 bracelets, she gets a bonus of 5 dollars.5(x/10)2*x + 5(x/10) = 1892x + x/2 = 1892x + 0.5x = 1892.5x = 1892.5x/2.5 = 189/2.5x = 75.6 bracelets.That 0.6 is trouble.If you round down, you get 75 * 2.5 = 187.5 which is not enoughIf you round up, you 76 * 2.5 = 190Notice that there is a 2.5 difference between 187.5 and 190. I would say that her boss only had 189 dollars to give her, but there is no real answer to this. If someone can see a mistake, take their answer.